Acte d'inauguració del curs acadèmic 2022/2023 del sistema universitari català
La UdL reclama al Govern un finançament de la recerca amb més equilibri territorial. Josep Vallverdú repassa les novetats i les vergonyes del segle XX en la lliçó inaugural
"El sistema de recerca a Catalunya podria ser més equilibrat en el territori". Així ho ha expressat el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, durant l'acte d'inauguració del curs acadèmic 2022/2023 del sistema universitari català, que s'ha celebrat a la UdL amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès.
Josep Vallverdú ha estat l'encarregat de la lliçó magistral. A Gaudeamus ha fet un un repàs introductori per l'evolució de l'escola i la universitat, tot destacant moments com ara la creació de la UdL, la més antiga de Catalunya, l'any 1300, o el retrocés que va suposar la universitat franquista de la postguerra "rutinària, simplista, retrògrada i doctrinària" que ell mateix va "sofrir". El doctor honoris causa de la UdL, Creu Sant Jordi i Premi d'Honor de les Lletres Catalanes ha centrat el seu discurs en les 'revolucions' del segle XX: la científica i tècnica, la post-colonial, la de la dona i la família, la revolució de les masses i dels joves i la revolució dels immigrants.
Durant l'acte, s'han lliurat els sis premis Jaume Vicens Vives en reconeixement a la qualitat docent universitària -tres individuals i tres col·lectius, un d'ells per a la UdL- i les dos mencions M. Encarna Sanahuja Yll, a l'excel·lència en la inclusió de la perspectiva de gènere en la pràctica docent universitària.
Més informació:
Premsa UdL / dijous, 15 de setembre de 2022
La UdL reclama al Govern un finançament de la recerca amb més equilibri territorial
La UdL reclama al Govern un finançament de la recerca amb més equilibri territorial