Agricultura Molecular contra la SIDA

Carregant el reproductor...

Segons dades de l’ONU, l’any 2016, 36,7 milions de persones a tot el món són portadores del VIH, dels quals només la meitat tenen accés a la teràpia retroviral.Cada any es produeixen 2 milions de nous contagis i més d’un milió de persones moren a causa de malalties relacionades amb el SIDA.

D’aquests 2 milions de nous contagis, 1,4 milions es produeixen a l’Àfrica subsahariana. Allí, les dones s’han convertit en un col·lectiu especialment vulnerable, perquè molts homes són reticents a l’ús de preservatiu.

Tenint en compte aquesta situació, científics de la UdL han desenvolupat blat de moro modificat per a produir anticossos del VIH. Un producte segur, fàcil de produir, fàcil de transportar i fàcil de conservar.

La Universitat de Lleida, ha desenvolupat dins el projecte Pharmaplant, un blat de moro modificat per a que produeixi anticossos que bloquegen la transmissió del virus de la SIDA.

L’objectiu del projecte és que poblacions de l’Àfrica obtinguin una crema vaginal que previngui el contagi fet a base d’aigua i blat de moro aixafat.

El projecte Europeu, preveu que el microbicida es distribueixi de manera gratuïta en els països en via de desenvolupament.

Agricultura Molecular contra la SIDA