Commemoració dels 50 anys de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària

El programa d'activitats acadèmiques, científiques, culturals i socials pel 50è aniversari de l'ETSEA continuarà al llarg de 2023

El 20 de novembre de 1972 van començar les classes del primer curs d'Enginyeria Tècnica Agrícola a l'edifici de la Granja-Escola que la Diputació de Lleida tenia a la carretera d'Osca. "Uns inicis difícils i precaris", ha recordat el director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL), Jordi Graell, durant l'acte central de commemoració d'aquest aniversari, però que van donar pas a "un cas d'èxit, ser el principal campus agroalimentari, forestal i veterinari de Catalunya".
 
Actualment amb 1.300 estudiants, 169 professors permanents i 100 a temps parcial i 70 PAS (personal d'administració i serveis), diversos edificis per a la docència i la recerca, a més de la Unitat quirúrgica de Torrelameu-Serveis veterinaris, al centre es poden cursar 4 graus, 2 dobles graus i 9 màsters dels àmbits agrari, forestal, alimentari, biotecnològic, veterinari i de producció animal. Des que al 1975 es va graduar la primera promoció d'Enginyeria Tècnica Agrícola, especialitat d'Explotacions Agropecuàries, prop de 11.000 persones han obtingut el seu diploma a l'ETSEA.
 
Pel que fa a la recerca, amb 19 d'investigació grups, 17 d'ells consolidats, Graell ha destacat la bona posició de l'ETSEA en ciències agràries i tecnologia dels aliments en rànquings internacionals i el punt d'inflexió que va suposar la constitució del Centre Agrotecnio. Durant la celebració, a més del visionat d'un vídeo on es repassen els 50 anys de l'Escola, ha tingut lloc un reconeixement a les persones que durant tots aquests anys han ocupat la direcció del centre, 12 homes i una dona, Rosa Teira Esmatges, que ha pronunciat unes paraules per agrair aquest reconeixement. Un reconeixement que ha fet extensiu a tots els equips directius de l'Escola, així com al seu personal i al seu alumnat. 
 
En acabar l'acte, s'ha inaugurat l'exposició 50 anys d'història de l'ETSEA que es podrà veure fins el 21 de desembre al vestíbul del seu Edifici principal. El programa d'activitats acadèmiques, científiques, culturals i socials dels 50 anys de l'ETSEA continuarà fins el novembre de 2023. Inclou propostes tan variades com un concurs de fotografia, la plantació d'un arbre, trobades d'exalumnes, una cervesa commemorativa i una edició especial de l'Agrònom de Ferro, entre altres.

 

Més informació:

Els estudis d'Agrònoms a Lleida compleixen cinquanta anys / Premsa UdL

Web del 50è aniversari de l'ETSEA