Construcció d’un hospital a Burkina Faso mitjançant la tècnica del Superadobe

Carregant el reproductor...

Voluntaris de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) treballen en la construcció del primer habitatge que formarà part de l’àrea residencial de l’Emsimision Training Medical Center a la capital de Burkina Faso, Ouagadougou, amb la tècnica de la Superadobe (earthbag). El projecte, que compta amb finançament de l’Oficina de Desenvolupament i Cooperació de la UdL i la col·laboració de la contrapart local Emsimision, la Fundació Lleida Solidària i l’associació Domoterra, està dirigit per la professora de l’EPS Lídia Rincón.

La primera fase dels treballs, que es va desenvolupar a la primavera de 2015, va incloure l’adequació i anivellament del terreny i la compra de materials i eines. Els voluntaris de l’EPS van posar en marxa una campanya de micro-donacions (crowdfunding) per poder comprar materials de revestiment, finestres i portes del primer mòdul de l’àrea residencial.

L’associació per a la cooperació i desenvolupament Emsimision lidera la construcció d’aquest equipament en un terreny de 8.632 metres quadrats al districte de Boulmiuogou, un dels més pobres d’Ouagadougou. La finca està situada a uns 200 metres d’una carretera asfaltada i disposa de facilitats per accedir a recursos bàsics com l’aigua i l’electricitat.

Oficina de desenvolupament i cooperació

L’Oficina de Desenvolupament i Cooperació (ODEC), depèn del Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació. Va nèixer l’any 1994 amb la finalitat de sensibilitzar, formar i afavorir la solidaritat de la comunitat universitària i la ciutadania envers la situació de desigualtat, existent en les relacions Sud-Nord. La cooperació al desenvolupament és una part essencial del compromís social de la Universitat. La Universitat de Lleida promou la cooperació en els camps de la docència, la recerca, la tecnologia i la cultura amb els pobles i els col·lectius menys desenvolupats amb la finalitat de reduir la diferència entre els pobles i potenciar l’educació allà on més la necessiten, tot fomentant valors de solidaritat basats en l’enriquiment mutu.

Construcció d’un hospital a Burkina Faso mitjançant la tècnica del Superadobe