La World Robot Olympiad, 5a Olimpíada de Robòtica, aplega 140 escolars a la UdL

Carregant el reproductor...

l’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida va acollir la 5a edició de la World Robot Olympiad (WRO) coorganitzada per l’empresa de robòtica educativa Engijoc i l’Escola Politècnica Superior (EPS).

La WRO és una competició de robòtica a escala mundial on els participants lluiten per assolir els reptes. Aquesta competició, organitzada per World Robot Olympiad Advisory Council, neix als països asiàtics l’any 2000 i amb els anys s’amplia a la resta del món. L’any 2013 s’inicia a Espanya promoguda per la fundació EducaBot.

La qualitat d’aquesta competició de robòtica està en el foment de valors i capacitats, els participants treballen en equip i han de desenvolupar la seva creativitat, tenir iniciativa i resoldre problemes per realitzar el repte que se’ls proposa. Un dels valors afegits d’aquesta competició és que el robot es construeix el mateix dia de la competició i les regles de joc són anunciades amb antelació abans de la competició menys una, que es pot anunciar el mateix dia de la competició.

En aquesta edició s'ha assolit una xifra rècord de participants amb un total de 140 estudiants dividits en 37 equips, cinc més que en l'edició anterior, procedents de Ponent, Badalona (Barcelona), Platja d'Aro (Girona), Alcover (Tarragona), Tudela (Navarra) i Andorra, d'entre 7 i 15 anys. Els equips guanyadors d'aquesta fase local de Lleida que tindran l'opció de participar el 14 i 15 de setembre a la WRO Final Nacional que es disputarà a Platja d'Aro (Tarragona) seran Escola Mestre Ignasi Peraire 1 (Wedo), AV JIP (Start), AV Robots 5 i Pequelegos Tudetic (Elementary), Fem 1 (Junior) i Vikings d’Andorra (Football) Els millors classificats de la competició estatal podran participar a la WRO Final internacional que se celebrarà a Györ (Hongria) el 8, 9 i 10 de novembre de 2019.

GALERIA FOTOGRÀFICA

Un total de 37 equips competeixen en cinc categories.