Núria Carretero, premi Alfons de Borja d'Alumni UdL 2018

Carregant el reproductor...

Núria Carretero, exalumna de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida (UdL) i actual cap de Gestió de Projectes Tecnològics d’Investigacions Clíniques de la multinacional Roche, ha afirmat avui que “les màquines no podran superar mai les persones perquè hi ha coses que no podran fer: innovar, ser creatives, imaginar nous dissenys o prendre responsabilitats”.
 
Carretero, que ha estat la primera dona a rebre el premi Alfons de Borja d'Alumni UdL (l'associació d'antics alumnes i amics de la UdL), ha manifestat que “d’Intel·ligència Artificial (AI) se’n parla molt, però se la coneix poc”. Després d’explicar diferents exemples de la integració de l’AI en el nostre dia a dia, ha reivindicat la figura dels informàtics com a “estrategues del futur” ja que cada cop més s’integren en camps ben diferents i en possibiliten l’evolució, i la interacció home-màquina.
 
Aquesta informàtica, que és una de les cinc noies d’entre 132 alumnes de la primera promoció d’enginyeria informàtica de la UdL, ha assegurat que a les màquines no se’ls ha de tenir por perquè ajudaran al fet que els humans siguem molt millors”. “La IA s’ha de considerar com una segona revolució industrial, amb la diferència que tot va molt ràpid i que tot s’ha democratitzat”, ha afegit.

Més informació: http://www.udl.cat/ca/serveis/oficina/Noticies/Nuria-Carretero-primera-dona-a-rebre-el-premi-dAlumni-UdL/