Omnisurface: Sistema de calefacció d’alta eficiència energètica

Carregant el reproductor...

OmniSurface és un nou sistema de calefacció que que pretén substituir els radiadors tradicionals. Aquest sistema permet Aconseguir crear en un espai tancat una temperatura de confort més ràpid i de forma més econòmica. Un equip format per tres alumnes (Oriol Liarte, Adrià Mateu i Joel Rosell) i un professor (Joan Rosell) de l’Escola Politècnica de la Universitat de Lleida.

És un dispositiu que va connectat a la corrent i ha de instal·lar-se al sostre. A diferència de la calefacció tradicional, només s’activa quan detecta la presència humana i en un sol minut arriba a la temperatura de comfort. Només necessita un 10% de l’energia utilitzada pels sistemes convencionals, ja que gràcies als sensors, detecta la temperatura exterior i estima l’adequada per a l’interior.

Innovació tecnològica

És un panell de vidre de 2 metres quadrats de superfície amb un material conductor, encara que destaca pel seu innovador sistema: aprofita la calor que desprèn el cos humà i el converteix en sensació de confort. Aquest nou aparell és molt més saludable, ja que no remou l’aire, i la sensació tèrmica és molt més agradable.

La sensació tèrmica que ofereix, seria molt similar a la que tindria una persona que es trobés a la neu i estigués prenent el sol.

Omnisurface: Sistema de calefacció d’alta eficiència energètica