Pròtesis biòniques de baix cost impreses en 3D

Carregant el reproductor...

John Amin, estudiant del Grau d’Enginyeria Electrònica, Industrial i Automàtica, al costat de l’alumne del Grau d’Administració i Direcció d’Empreses Joan Folguera, han creat unes pròtesis no invasives i funcionals, que permeten suplir un membre o la part d’un membre de l’aparell locomotor, tot utilitzant l’escaneig i la impressió 3D.

L’objectiu d’aquest projecte és oferir una solució efectiva a un problema real. Actualment les pròtesis funcionals per a pacients que han sofert amputacions suposen un cost molt elevat. La utilització de les noves tecnologies, combinant de manera efectiva l’escaneig 3D amb la impressió de peces a mida pot ajudar a reduir tant la despesa com els temps d’espera.

INVELON Technologies, va guanyar la fase territorial del premi Centre YUZZ pel seu projecte de realitzar pròtesis biòniques aplicant tecnologies d’impressió i escaneig 3D. John Amin ha viatjat a Silicon Valley, als Estats Units, al costat d’altres 48 joves emprenedors de l’Estat espanyol.

En la seua exposició davant el jurat, van presentar una mà biònica hiperrealista que permet el moviment dels dits a través d’uns sensors electrònics que capten els impulsos musculars de la persona.

L’objectiu del Programa YUZZ és inspirar i potenciar a joves emprenedors per accelerar el desenvolupament de les seues start ups, brindant-los connexions per a la internacionalització dels seus projectes i la cerca de finançament. El viatge inclou visites a empreses com ara Google, Linkedin o Facebook i conferències en prestigioses universitats com Berkeley o Standford.

Pròtesis biòniques de baix cost impreses en 3D