Retos de la Agencia Estatal de Investigación, per Enrique Playán

Conferència inaugural del curs 2020/21 de l'ETSEA

Carregant el reproductor...
Lliçó inaugural a l'acte d'inauguració del curs acadèmic 2020/21 de l'Escola Tècnica Superior Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida.
 
Playán, que havia estat alumne d'aquest centre, ha afirmat que aquestes lleis retarden els terminis per resoldre convocatòries, fins a 11 mesos les més llargues, i en limiten la seua aplicació. Simplificar la documentació, accelerar les convocatòries, fixar un calendari estable per a aquestes, i comunicar més i millor, són els reptes que té plantejats l'AEI per als propers anys.
 
El responsable de l'AEI, que ha reconegut que el pressupost de l'Agència és insuficient, ha dit que l'esborrany del pressupost per al 2021 millora en 50 milions d'euros la dotació del ministeri i incorpora 140 milions més del Pla de recuperació. Aquest Pla de recuperació és un dels dos que inclourà el nou Pla estatal d'investigació científica i tècnica i d'innovació 2021-2024 que s'està elaborant, que també preveu un Pla de xoc amb més pressupost per a projectes de recerca i amb més places per a investigadors postdoctorals.