Començant un estil de vida que duri per sempre

Descripció de la campanya:

El mes d'abril, us donem algunes pautes per a mantenir uns hàbits saludables. Segur que moltes d'elles ja les coneixes, la pregunta és: Les poses en pràctica? T'animem a tenir-les en compte i començar una rutina saludable. Ara pot ser que tinguis més temps per a organitzar-te i començar. Posa-ho en pràctica.

UNA DIETA SALUDABLE I UN BON ESTAT D'HIDRATACIÓ

L'adherència a una dieta saludable està molt relacionada amb la disminució del risc de sofrir diverses patologies en edat adulta, com l'obesitat, dislipèmies, hipertensió, diabetis mellitus, osteoporosi, malnutrició i anèmia.  Planifica setmanalment el teu menú saludable i la compra dels seus ingredients i et resultarà de gran utilitat

A més, un bon nivell d'hidratació també resulta indispensable per al correcte funcionament de les funcions biològiques més bàsiques i facilita el rendiment intel·lectual.

 IMPORTÀNCIA DE L'EXERCICI FÍSIC EN L'ADOLESCENT I EN L'ADULT JOVE

La pràctica de l'exercici físic és una de les millors estratègies de prevenció i promoció de la salut perquè millora la forma física, la funció cardiorespiratòria, la força muscular, la massa òssia i, a més, disminueix el greix corporal i ajuda a mantenir un pes saludable. A més, augmenta la concentració, contribuint a tenir millors resultats acadèmics. Reserva en el teu horari un temps destinat per a practicar alguna activitat física/esportiva.

SOMNI

L'alta exigència acadèmica i l'adaptació a la vida universitària, predisposa a l'estudiant, en algunes ocasions, a la privació d'un somni de qualitat. Instaurar bons hàbits de somni i descans, que passen per dormir 7-8 hores, milloren la qualitat de vida, la capacitat d'atenció visual i executiva, la memòria, la fluïdesa verbal, el pensament creatiu, l'aprenentatge i, en general, el rendiment acadèmic.

SALUT PSICOSOCIAL

Molts joves universitaris senten pressió quan s'enfronten a l'ingrés en la universitat, relacionats amb els assoliments acadèmics, canvi de residència, etc. Aquestes preocupacions poden arribar a provocar-los sensacions de depressió i angoixa. Una millor salut mental té un gran impacte en el rendiment intel·lectual, així com en la qualitat de vida global. Per això, els i les estudiants que ho necessitin, han de demanar suport en els serveis d'orientació universitària.

SALUT SEXUAL

Molts joves s'exposen a tenir relacions sexuals de manera no segura per una falta de coneixements sobre mesures de protecció i riscos de contagi d'Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) i embarassos no desitjats. Les campanyes d'informació i conscienciació sobre l'ús de mètodes anticonceptius en estudiants universitaris i joves en general continuen sent absolutament necessàries. La consulta a un professional de la salut es converteix en imprescindible per a informar-se dels mètodes de barrera, contraceptius i de la salut sexual com habito de vida saludable imprescindible.