La protecció de la problació civil, un dels reptes principals en el Dret Internacional Humanitari

Organitzada conjuntament amb Creu Roja Lleida amb motiu del seu 150è aniversari

img12
Foto: Creu Roja Ucraïna

La Universitat de Lleida i la Creu Roja de Lleida han organitzen conjuntament el proper dimarts, 13 de desembre la Jornada sobre "La protecció de la població civil, un dels reptes actuals del Dret Internacional Humanitari".

La jornada es focalitzarà en la protecció de la població civil en les situacions de conflicte armat. Ho farà centrant-se especialment en el límits a la guerra establerts pel Dret Internacional Humanitari a través dels Convenis de Ginebra i els seus protocols addicionals així com en la protecció a les persones refugiades. Es tracta d'una oportunitat per conèixer més detalls sobre els límits dels conflictes bèl·lics, que malauradament estàn de màxima actualitat amb els més de 60 conflictes armats que hi ha al món.

Aquí poden descarregar el Programa.

Durant el matí es faràn 2 conferències dedicades al límits de la guerra i als reptes actuals del Dret Internacional Humanitari, a la tarda, un conversatori permetrà aprofundir en el treball que es fa amb persones refugides des de la societat civil organizada de la mà d'entitats com la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR), APIP-ACAM, Creu Roja i Lleida pels Refugiats.

Es tracta d’una activitat presencial a la sala de videoconferències del Centre de Cultures i de Cooperació Transfronterer del Campus de Cappont (Edifici de la biblioteca).

L’alumnat de la Universitat de Lleida podrà reconèixer aquesta activitat amb 1 crèdit de matèria transversal.  La inscripció és gratuïta clicant en aquest enllaç.

Avaluació de la matèria transversal

Assistència a presencial a tota la jornada i realització de l’activitat d’avaluació consistent en respondre un qüestionari que estarà penjat en línia. El termini per respondre el qüestionari: 23 de gener de 2023.

Per dubtes contactar amb la Unitat de Desenvolupament i Cooperació a l’adreça: cooperacio@udl.cat


ODS 16