1 d'octubre de 2009

Descarregar pdf

La Fortalesa celebra el 9è Cap de Setmana Ibèric amb una trobada de cavalls, visites guiades i una exposició

Cavall Íber
  Cavall Íber
El Cap de Setmana Ibèric dóna enguany especial rellevància a la relació dels ibers amb els cavalls, que habitualment estaven reservats a l'aristocràcia i eren un símbol de poder i d'estatuts social. En el cas del jaciment d'Arbeca, les excavacions dirigides pel Grup d'Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida han posat al descobert vestigis d'un ritual associat als fetus d'aquest animal que demostra la seua consideració social, econòmica, religiosa i molt possiblement, també militar.

Els arqueòlegs de la UdL seran els encarregats de les visites guiades al jaciment, únic en el panorama europeu de la Primera Edat del Ferro i el món ibèric. Tindran lloc tant dissabte com diumenge, entre les 11.00 i les 13.00 del matí.

La trobada d'amics dels cavalls tindrà lloc dissabte al matí. A les 10.00h començarà la concentració a la Bassa Bovera d'Arbeca. Des d'allí es farà un recorregut pel terme municipal i una visita a la fortalesa. Després els més menuts podran fer passejades amb ponis pel recinte.

El programa es completa amb l'exposició Cavalls i poder en el món ibèric. El cas de la Fortalesa d'Arbeca, comissariada pels professors de la UdL Emili Junyent i Joan López, amb l'arqueòleg de l'Institut d'Estudis Ilerdencs Josep Lluís Ribes. La mostra, que es podrà veure a l'Oficina de Turisme i Agrobotiga d'Arbeca, presenta la història del cavall sempre lligada a la del ésser humà. L'exposició es podrà visitar fins la Fira de Santa Caterina, a finals de novembre.

 

print enrera pujar