10 de març de 2009

Descarregar pdf

Els avantatges de l'aclarida química i mecànica en presseguer es presenten en una jornada a Gimenells on hi participen experts de la UdL, el DAR i Phytolleida

Aclarida química i mecànica en presseguer a la zona fruitera de Lleida
L'estalvi de temps i costos que suposen les noves tècniques d'aclarida en les dos espècies d'os més importants a Catalunya, el presseguer i la necatrina, seran presentades a tècnics i agricultors de la zona fruitera de Lleida el proper dimecres a Gimenells. Es tracta d'una jornada tècnica sobre els darrers avenços en aclarida química i mecànica en presseguer, on hi participaran experts de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la UdL, el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural i l'empresa Phytolleida.

La sessió, que tindrà un enfocament eminentment pràctic, s'inicia amb la visita d'un assaig amb aclarida química, a càrrec de Josep Ramon Cosialls (responsable de Fitoreguladors del Servei de Sanitat Vegetal del DAR), mentre que l'aclarida mecànica serà abordada pels professors de la UdL, Josep Maria Nolla i Miquel Pascual, i els experts de Phytolleida, Antoni Monturiol i Emili Ramon.

Segons els organitzadors, aquesta jornada servirà per analitzar "in situ" l'estat actual i les possibilitats futures que ofereixen les tècniques alternatives a l'aclarida manual. La sessió, que s'emmarca en el Pla Anual de Transferència Tecnològica del DAR, forma part d'un conveni per estudiar la mecanització integral dels fruiters entre l'empresa Phytolleida i la UdL, amb l'ajut del CIDEM.


MÉS INFORMACIÓ


Visita Tècnica: Aclarida química i mecànica en presseguer a la zona fruitera de Lleida (PROGRAMA)