El 100% de l'alumnat de la UdL que es presenta al MIR l'aprova

Segons les dades del Ministeri de Sanitat sobre la convocatòria de 2022

Descarregar pdf
salut_jordiVpou
Estudiant a Ciències de la Salut / Foto: Jordi V. Pou (*)

(*) Aquesta imatge, que ha d'anar signada correctament, només pot ser utilitzada per il·lustrar aquesta informació. No pot ser arxivada, ni reutilitzar-se per a qualsevol altra informació

Les persones graduades per la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida (UdL) han obtingut un dels millors resultats de l'examen MIR (Metge Intern Resident) d'enguany. El 100% ha superat la nota de tall i el 89,6% ha obtingut una plaça per fer la especialitat, segons els resultats que ha fet públics el Ministeri de Sanitat. Un total de 10 universitats de l'Estat espanyol han assolit el ple d'alumnat que ha superat la nota de tall del MIR. Juntament amb la UdL hi ha les universitats de Girona, Francisco de Vitòria, País Basc, Illes Balears, Castella-la Manxa, Cantàbria, Navarra i Autònoma de Madrid, que lidera les notes més altes.
 
La Universitat de Lleida comptava amb 112 graduats en Medicina admesos a la convocatòria del MIR 2022. D'aquests, 106 es van presentar a l'examen i tots l'han superat. Del conjunt d'aprovats, 95 són aspirants amb plaça adjudicada de les 8.419 disponibles arreu de l'Estat. A nivell de Catalunya, s'han incorporat 1.692 metges residents de primer any i a la regió sanitària de Lleida, 78; segons les dades del departament de Salut de la Generalitat.
 
A l'hora d'analitzar l'examen, es tenen en compte tres paràmetres. Primerament, hi ha el grup considerat "fort", que inclou les millors notes del MIR al conjunt del país; un segon grup és el qualificat com a "mitjà", mentre que el tercer és l'anomenat "grup feble", amb aquelles persones que han obtingut els pitjors resultats i que han hagut d'esperar al final del procés de repartiment de places.
 
En el cas de la UdL, un 27,4% dels graduats que s'han presentat a les proves s'han situat al percentatge més alt. La millor nota de la Universitat de Lleida ha estat per a Fabià Torres, que ha obtingut el lloc 44 de tot l'Estat d'un total de 12.668 aspirants. Torres ha optat per fer l'especialitat de Dermatologia a l'hospital Sant Pau de Barcelona.
 
A banda del MIR, les places de formació sanitària especialitzada inclouen també les d'Infermers Residents (EIR) i les de Psicologia Clínica (PIR). En el cas d'Infermeria, 47 persones graduades per la UdL s'han presentat a les proves i 45 l'han aprovat, el que representa un 96%. En total, el Ministeri oferia 1.961 places. Quant a Psicologia, les 20 persones titulades per la Universitat de Lleida que han fet l'examen han aprovat el PIR, un 100% de taxa d'èxit. Ara bé, només 2 tenen plaça adjudicada de les 231 disponibles.