11 d'abril de 2007

Descarregar pdf

La UdL acull la presentació d'un monogràfic sobre agricultura editat per l'Institut Europeu de la Mediterrània


La agricultura y la asociación euromediterránea. Retos y oportunidadesLa agricultura y la asociación euromediterránea: retos y oportunidades és el títol del nou llibre de la col·lecció Monografies Mediterrànies que edita l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) i que divendres, 13 d'abril, serà presentat a la Universitat de Lleida. La publicació, dirigida pels catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat Politècnica de València i Universitat de València, José María García i Josep Maria Jordán, respectivament, recull les contribucions realitzades al projecte sobre l'agricultura en la regió euromediterrània impulsat per l'IEMed en col·laboració amb l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional (AECI).

El llibre analitza les conseqüències que la creació d'una zona de lliure intercanvi euromediterrània tindrà per a l'agricultura dels països de la zona, així com per al conjunt de membres de la Unió Europea. Analistes i experts d'ambós costats del Mediterrani (Marroc, Algèria, Turquia, Itàlia, França i Estat espanyol) desenvolupen els principals arguments pels quals, tant des del punt de vista socioeconòmic com polític, es fa necessari un debat sobre la progressiva liberalització de l'intercanvi de productes agrícoles a la regió. Presentat per Ricardo Martínez (director general de Cooperació amb Àfrica, Asia i Europea Oriental de l'AECI) i prorrogat per Senén Florensa (director general de l'IEMed), el llibre s'estructura en tres grans blocs: la progressiva liberalització agrícola euromediterrània, la competència i complementarietat de les agricultures mediterrànies i, finalment, els principals reptes de futur pel que fa a política agroalimentaria, sostenibilitat i desenvolupament.

La presentació de La agricultura y la asociación euromediterránea, al Saló Víctor Siurana de la UdL, a dos quarts d'una del migdia, anirà a càrrec de Senén Florensa (director general de l'IEMed), Josep Maria Jordán (codirector del llibre), Joan Viñas (rector de la UdL) i Joaquim Llena (conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya).fletxa-gris MÉS INFORMACIÓ

La agricultura y la asociación euromediterránea: retos y oportunidadesprint enrera pujar