11 de febrer de 2013

Descarregar pdf
 

Una exalumna de l'Escola d'Agrònoms, millor professora novell als Estats Units
 
. Maria Navarro rep el guardó per la seua lluita contra la pobresa mundial des de l'aula
audio
Maria Navarro, exalumna de la Universitat de Lleida, millor professora novell als EUA
[+] AMPLIAR IMATGENavarro és professora a la Facultat de Ciències agrícoles i Ambientals de Geòrgia / FOTO: UGA
baixcorva
Una exalumna de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de Lleida (ETSEA) ha estat elegida com a millor professora novell pel departament d'Agricultura dels Estats Units. Maria Navarro, especialitzada en fitotècnia, ha rebut el USDA New Teacher Award 2012 del programa nacional per l'excel·lència en un acte celebrat a Denver (Colorado). El premi reconeix professorat universitari que demostra "l'ensenyament meritori i excepcional sostingut" amb menys de set anys consecutius de docència.
Navarro, que imparteix classes d'Agricultura Internacional a la Facultat de Ciències agrícoles i ambientals de la Universitat de Geòrgia (UGA) des de 2005, ha estat distingida pels seus mètodes d'ensenyament i el seu impacte en la societat. L'exalumna d'Agrònoms ha participat en projectes relacionats amb la fam i la pobresa en diferents països del món. La seua capacitat per inspirar l'estudiantat i infondre una nova consciència social li ha donat fama al campus i més enllà del recinte universitari, segons els responsables de la UGA.

Maria Navarro fa que els seus alumnes s'interessin per la salut i el benestar de la població mundial. La seua capacitat per inspirar l'estudiantat i infondre una nova consciència social li ha donat fama al campus i més enllà del recinte universitari
I és que, a més d'ensenyar sobre agricultura internacional, Maria Navarro fa que els seus alumnes s'interessin per la salut i el benestar de la població mundial. "L'agricultura és realment una eina per aconseguir moltes coses", assegura. Fins i tot ha aconseguit atreure a les seues classes estudiantat d'altres disciplines. Els anima a tenir una mirada crítica sobre la seua pròpia visió del món. Ampliar el punt de vista de futurs acadèmics, professionals i polítics és el seu camí per combatre la pobresa. I predica amb l'exemple. Els 2.000 dòlars del premi els destinarà a una beca de col·laboració per algun graduat de la UGA interessat en desenvolupament internacional.

Navarro també ha estat reconeguda per l'Associació d'Estudiants de la Universitat de Geòrgia com a professora excepcional i pel rector de la mateixa UGA, Michael F. Adams, amb el premi UGA Fulfilling the Dream que honora Martin Luther King, pel seu compromís amb la justícia i la igualtat.