11 de juny de 2010

Descarregar pdf

Una vuitantena d'alumnes de la Facultat de Medicina farà pràctiques al Pirineu lleidatà el curs vinent
audio
Conveni de col·laboració signat entre la UdL, la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, el Conselh Generau d’Aran, els consells comarcals de l’Alt Urgell i el Pallars Jussà i els ajuntaments de La Seu d’Urgell i Tremp [+] AMPLIAR IMATGE La consellera de Salut, Marina Geli, va presidir la signatura del conveni al maig de 2009
Una vuitantena d'alumnes de la Facultat de Medicina de la UdL ealitzarà pràctiques en hospitals i centres d'atenció primària del Pirineu durant el curs vinent. La xifra multiplica per cinc l'estudiantat que ha fet aquest any la rotació en equipaments sanitaris de les comarques de muntanya, segons ha explicat el degà, Joan Ribera.

Aquestes pràctiques d'entre un i dos mesos són possibles gràcies a un conveni pioner a l'Estat espanyol que van signar ara fa un any la Universitat de Lleida, la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, el Conselh Generau d’Aran, els consells comarcals de l’Alt Urgell i el Pallars Jussà i els ajuntaments de La Seu d’Urgell i Tremp. L'acord també inclou l'alumnat de l'Escola Universitària d'Infermeria de la UdL.

Per tal de facilitar l’estada a l'estudiantat de Medicina i d'Infermeria en els territoris del Pirineu, els ajuntaments, els consells comarcals i el Conselh Generau d’Aran els cedeixen un pis i es fan càrrec de les despeses de manteniment. A més, els hospitals i centres d’atenció primària assumeixen la manutenció durant la seua estada.