11 de novembre de 2011

Descarregar pdf
 

Homenatge de la UdL a Virgilio Aranda
audio
Homenatge a Virgilio Aranda. Universitat de Lleida (UdL)
[+] AMPLIAR IMATGELa seua família amb el retrat amb què la UdL els va obsequiar / FOTO: UdL
Rafael Aranda, germà de qui fou fou gerent de l'Estudi General de Lleida en l'època fundacional de la UdL, sota el mandat de Víctor Siurana, Virgilio Aranda, va rebre ahir de mans del rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, la medalla d'or de la institució. D'aquesta manera, la Universitat de Lleida va retre homenatge a una de les persones més significades i compromeses en aconseguir per a Lleida la seua pròpia universitat.

Aquest guardó a títol pòstum reconeix la seua tasca com a "persona determinant en la construcció de la UdL", segons va aprovar el Consell de Govern, el passat 27 de gener a petició de la Facultat de Lletres. Ahir, totes les persones que van participar en l'homenatge, el rector; el president del Consell Social de la UdL, Ramon Roca; l'expresident del mateix Consell, Josep Maria Pujol; el degà de la Facultat de Lletres, Joan Busqueta; el catedràtic Manel Lladonosa; i l'administrador del campus del Rectorat, Julià Rodríguez, van coincidir en lloar la implicació de Virgilio Aranda per fer realitat la Universitat de Lleida, "una universitat que sempre va representar i va defensar des de la més absoluta passió", en paraules del seu germà.

Natural de Saragossa, Aranda va ser Cap dels Serveis Administratius de l'Estudi General de Lleida (1976-1982), administrador de l'Estudi General (1982-1986), vicegerent de la Universitat de Barcelona a l'Estudi General de Lleida (1986-1992), gerent de la UdL (1992-1993) i coordinador de l'àrea de Gestió Acadèmica des de 1993. També va exercir de secretari del Consell Social de la UdL (1999-2003) i des de 2005 liderava el seguiment del Pla Estratègic de la Universitat. Ahir, a més del seu germà, també van ser-hi presents la seua vídua, Marisa, i els seus fills, Pablo i Maria.

L'homenatge a la persona de Virgilio Aranda, "un treballador incansable, honest, i lleial", també va voler ser un acte de reconeixement al Personal d'Administració i Serveis de la UdL, ja que és el primer cop que la Universitat concedeix una medalla d'or a un membre d'aquest col·lectiu. En un Saló Víctor Siurana ple de gom a gom els assistents van recordar de nou Virgilio tancant l'acte amb el Gaudeamus Igitur.