11 d'octubre de 2012

Descarregar pdf
 

La UdL i el Departament d'Interior formaran plegats experts en incendis forestals

. Un conveni signat avui regula la col·laboració entre l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament i la Universitat
audio
Màster incendis forestals / Universitat de Lleida / UdL
[+] AMPLIAR IMATGED'esquerra a dreta: Domingo Molina, Xavier Gibert, Roberto Fernández, Núria Aymerich i Jordi Gassió / FOTO: UdL
baixcorva
Amb l'objectiu d'impulsar la formació en incendis forestals i formar professionals en la gestió integral dels mateixos, la Universitat de Lleida, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) i la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (DGPEIS) del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya han signat aquest matí un conveni marc de col·laboració que intensifica els lligams entre aquestes institucions quant a la formació en aquest àmbit.

Tant el secretari general d'Interior, Xavier Gibert, com el rector, Roberto Fernández, han destacat la importància d'aquest acord que constata la voluntat de col·laboració del departament d'Interior amb el món universitari -ha dit Giribert-, i el compromís de la UdL amb el territori, ha afirmat el rector, el qual ha anunciat que aviat la UdL inaugurarà un institut de formació contínua destinat als professionals de les terres de Lleida.

El conveni, a la signatura del qual també hi han assistit  Jordi Gassió (director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments), Núria Aymerich (directora Institut Seguretat Pública de Catalunya) i Domingo Molina (professor de la UdL i director del MàsterFOC), preveu que professionals del Cos de Bombers de la Generalitat imparteixin classes a la UdL sobre incendis forestals i que professorat de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària pugui impartir cursos específics al Cos de Bombers. Així mateix, l'acord permetrà que els bombers disposin de places en màsters i altres cursos relacionats amb aquesta temàtica. D'altra banda, estudiantat matriculat a la UdL podrà fer pràctiques formatives externes o treballs finals de màster o grau a la DGPEIS.

El conveni preveu que professionals del Cos de Bombers de la Generalitat imparteixin classes a la UdL sobre incendis forestals i que professorat de l'ETSEA pugui impartir cursos específics al Cos de Bombers.
En aquest sentit, el proper mes de novembre comencen les classes presencials del Màster oficial en incendis forestals, ciència i gestió integral ('MàsterFoc'), un postgrau interuniversitari liderat per la UdL on també hi participen les universitats de Còrdova i Lleó. Amb una oferta de 40 places, aquest curs comptarà finalment amb 42 matriculats, tot i que la demanda ha estat de tres persones per a cadascuna de les places.

Únic a Europa en gestió integral dels incendis, aquest màster, de 90 crèdits, abordarà aspectes com ara l'ús del foc en l'extinció d'incendis, la gestió de les emergències per incendis forestals, els mitjans aeris, les mesures de prevenció en el paisatge enfront l'amenaça del foc, els procediments i tècniques dels treballs de restauració del post-foc, ergonomia, nutrició i preparació física dels professionals, així com la simulació i l'ànàlisi dels incendis.Més informació

NOTÍCIES RELACIONADES

noticia 15 de setembre de 2010
La UdL estrena un màster oficial únic a Europa en incendis forestals