12 de maig de 2009

Descarregar pdf

L'enginyer del nou pont de Lleida, Javier Manterola, clou les jornades de formigó estructural de la UdL. Un centenar de professionals de Catalunya i Aragó participen en la trobada que tindrà lloc 13 i 14 de maig al campus de Cappont

Javier Manterola a la Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGEJavier Manterola
Javier Manterola, un dels projectistes de ponts amb més prestigi internacional i autor del pont de Príncep de Viana, clourà el proper 14 de maig al campus de Cappont, les Jornades de Formigó Estructural que organitza l'Escola Politècnica Superior de la UdL amb el patrocini del Col·legi d'Enginyers Camins, Canals i Port de Lleida.

A les set de la tarda, Manterola, autor de ponts com ara l'Euskalduna sobre el riu Nervión a Bilbao, el nou pont del Pilar a Saragossa o el de la línia d'alta velocitat d'Osera del Ebro, pronunciarà una conferència sobre el nou pont sobre el riu Segre de Lleida. Guardonat amb diferents premis nacionals i internacionals, entre ells el Nacional d'Enginyeria Civil al 2001, és catedràtic a la Universitat Politècnica de Madrid.

Les Jornades de Formigó Estructural, que tindran lloc a l'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera, els propers dies 13 i 14 de maig, aplegaran un centenar d'estudiants d'Enginyeria i professionals del sector de diferents punts de Catalunya i l'Aragó. Tenen com a finalitat apropar les noves tecnologies d'aquest material als tècnics involucrats en els processos constructius, ja sigui des de la vessant del projecte, execució i control, així com a les empreses fabricants d'additius, formigó preparat i contractistes.
 
Segons els organitzadors, tot i que en els darrers anys s'ha generalitzat l'ús dels formigons d'altes prestacions, el coneixement de la seua aplicació, de les seues característiques mecàniques, dosificació, fabricació, posada en obra i control, encara no s'ha fet extensiu a bona part dels tècnics del sector.
 
A més de les conferències, els participants a les jornades visitaran les obres del nou pont i del Palau de Congressos de Lleida, l'arquitecte projectista del qual, Miquel Àngel Sala, oferirà també una xerrada en les jornades. Precisament, aquestes dos obres són el màxim exponent en la utilització dels nous formigons a la ciutat de Lleida.