12 de març de 2013

Descarregar pdf
 

Jaume Porta, reelegit president de la Societat Espanyola de la Ciència del Sòl

Jaume Porta / Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGEJaume Porta/ FOTO: UdL
baixcorva
El catedràtic d'Edafologia i Química Agrícola de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida, Jaume Porta Casanellas, ha estat reelegit president de la Societat Espanyola de la Ciència del Sòl (SECS), entitat que té 510 membres de tot l'Estat. El doctor Porta també dirigeix una de les activitats de la SECS: el GloSECS (Diccionari multilingüe de la Ciència del Sòl): espanyol, català, francès, gallec i anglès.

La SECS, fundada al 1947, aplega especialistes en ciència del sòl de l'Estat espanyol i països llatinoamericans com Mèxic o l'Argentina. El seu objectiu és promoure l'estudi dels sòls a través de la investigació i l'ensenyament, organitzant conferències i congressos, i promovent publicacions com ara Spanish Journal of Soil Science que dirigeix la professora de la UdL, Rosa Poch.

Porta també és membre de l'Institut d'Estudis Catalans, de la Societat Internacional de la Ciència del Sòl i de la Societat Belga de la Ciència del Sòl. L'exrector de la UdL (1993-2003) actualment compagina la seua tasca docent a l'ETSEA amb la direcció general de la Fundació UdL.