12 de novembre de 2009

Descarregar pdf

El catedràtic Ximo Company publica la primera monografia en italià sobre l'introductor del Renaixement pictòric a la Península Ibèrica
audio
[+] AMPLIAR IMATGE: Il Rinascimento di Paolo da San Leocadio. Ximo Company. UdL
 Il Rinascimento di Paolo da San Leocadio, editat pel Gruppo Editoriale Kalós (Palerm, 2009), és la primera monografia completa publicada en italià sobre l'introductor del nou codi pictòric del Renaixement a la Península Ibèrica i autor d'importants obres que es conserven en museus d'arreu del món. El llibre, obra del catedràtic d'Història de l'Art Modern de la UdL, Ximo Company, serà distribuït a nivell mundial per la companyia Michael Shamansky Bookseller Inc, de Nova York.

El llibre de Company aporta documentació inèdita dels arxius de Reggio Emilia que vinculen Paolo da San Leocadio amb el Ducat de Ferrara, un els nuclis humanístics més importants de l'Itàlia del segle XV.

Sant Leocadi (1447-1520) va arribar a València el juny de 1472 de la mà de Roderic de Borja, que després esdevindria el Papa Alexandre VI. Destaca per ser l'autor, amb Francesco Pagano, de les pintures murals de la catedral de València (1472-1481) redescobertes el juny de 2004 i restaurades i obertes al públic des del febrer de 2007. Altres de les seues obres es conserven en museus com el Prado de Madrid, l'Hermitage de Sant Petersburg, la National Gallery de Londres, el Nacional de Catalunya o el de Belles Arts de València.