12 de setembre de 2011

Descarregar pdf
 

Dotze investigadors de prestigi internacional apropen a Lleida les darreres novetats sobre les malalties degeneratives
audio
Investigació malalties degeneratives - IRB Lleida - Universitat de Lleida (UdL)
[+] AMPLIAR IMATGEInvestigadores observant l'expressió de gens en teixit nerviós de ratolins modificats genèticament / FOTO: UdL
L'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida inicia aquest dimarts unes jornades divulgatives que versaran al voltant dels darrers avenços en l'estudi del desenvolupament i de les malalties degeneratives i mentals del sistema nerviós. Ara per ara, uns 60 investigadors de 12 grups de recerca de l'IRBLleida centren el seu treball en aquests àmbits. La possibilitat d'utilitzar cèl·lules mare amb finalitats terapèutiques serà un dels aspectes que es tractaran en les sessions programades que tindran lloc a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova fins a finals de novembre.

El programa formatiu, que s'ofereix de forma gratuïta i que està destinat a un públic no especialista, exposarà els resultats obtinguts per 11 i centres de recerca d'arreu de l'Estat espanyol a més de la Universitat de Cambridge (Regne Unit). Una dotzena de científics de prestigi internacional dins del seu àmbit d'estudi aproparan les seues experiències al voltant del funcionament del sistema nerviós així com patologies relacionades com l'ictus, l'atròfia muscular espinal, els tumors cerebrals i les malalties neurodegeneratives. Aquestes últimes han despertat un interès especial en els darrers anys entre la comunitat científica propiciat principalment per l'augment de l'esperança de vida.

Entre els ponents destaca la participació del Dr. Oscar Marín (Institut de Neurociències d'Alacant) que està considerat com un dels líders mundials en l'estudi dels mecanismes que controlen el desenvolupament de l'escorça cerebral, treballant de forma específica en les alteracions que poden provocar malalties com l'esquizofrènia. També hi serà present la Dra. Sacri Rodríguez-Ferrón (Universitat de Cambridge), que parlarà sobre la influència de modificacions químiques del nostre ADN, que s'hereten de pares a fills, en la formació de neurones.