13 de juny de 2008

Descarregar pdf

. NOVETATS EDITORIALS / El Servei de Publicacions de la UdL acaba d'editar La nostra cultura. Art, festes, llegendes i tradicions populars a Lleida, d'Anna Maria Gaya. L'estudi pedagògic fa un repàs al costums que encara són vius en el calendari de la capital del Segrià

Publicacions de la Universitat de Lleida. La nostra cultura. Art, festes, llegendes i tradicions populars a Lleida
[+] AMPLIAR IMATGE
L'obra d'aquesta professora de secundària segueix el cicle anual de les estacions. Indíbil i Mandoni, el vot de Santa Cecília, lo Marraco, la Cavalcada dels Tres Tombs i la Flama del Canigó protagonitzen les seues planes. El llibre està dissenyat com a material didàctic i esdevé una eina pràctica per a totes les edats.

Edicions de la UdL també ha tret a la llum recentment Tria de versos. Jaume Agelet i Garriga, una edició crítica de l'obra del poeta lleidatà, emmarcada dins el simbolisme dels anys 20 i 30 del segle XX. Aquest estudi, d'indubtable interès filològic, representa una novetat pels documents que recull i analitza. Es fonamenta en el material que el mateix Agelet va revisar amb la intenció de reunir-lo en un únic llibre.

Completa el llistat de novetats editorials Camí a la revolta (1625-1640), de l'historiador i arxiver Manel Güell. El treball tracta sobre els antecedents de la Revolució de 1640, que comportà el tast efímer de la plena sobirania nacional i l'amargura subsegüent de quasi un vicenni de guerra civil al país.


MÉS INFORMACIÓ


Servei de Publicacions de la UdL


print enrera pujar