14 de maig de 2009

Descarregar pdf

La presidenta del TSJC critica les pressions polítiques i mediàtiques als jutges
. Maria Eugència Alegret va ser la padrina de les promocions d'enguany de la Facultat de Dret i Economia  
 
Maria Eugència Alegret al lliruament d'Orles de Dret 2009 de la UdL [+] AMPLIAR IMATGEMaria Eugènia Alegret, en un moment de la seua lliçó (FOTO: A.C.)
La presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Maria Eugènia Alegret, va criticar ahir les pressions polítiques i mediàtiques que s'exerceixen, cada cop amb més freqüència, contra els membres de la judicatura. Alegret, que va ser la padrina dels promocions de diplomats i llicenciats de la Facultat de Dret i Economia d'enguany, va advertir que aquestes pressions no ajuden al bon exercici de la justícia que precisa de la independència del poder judicial per desenvolupar correctament les seues funcions.
 
La presidenta del TSJC va animar els llicenciats i llicenciades en Dret a convertir-se en jutges, ja que actualment un dels problemes més apressants de la justícia a l'Estat és la saturació dels jutjats. Alegret va advocar per la disciplina, la formació continuada i l'ètica, com a ingredients indispensables per arribar a ser un bon jutge.
 
Va remarcar també que el pes de les dones en la judicatura és cada cop més important. A Catalunya, va dir, el 51,78% dels jutges són dones.
 
L'acte, on van rebre la seua orla més de 170 estudiants de la Facultat de Dret i Economia de la UdL, va comptar amb la presència del degà del centre, Pere Enciso, la secretària general, Anna Romero, i el president del Consell Social, Ramon Roca.