14 de març de 2011

Descarregar pdf

Impuls al programa UdL Compromesa al Senegal
audio
La UdL, compromesa amb el Senegal, amb el Programa UdL Impuls [+] AMPLIAR IMATGEJoan Viñas i Saliou Ndiaye FOTO: UdL
El rector i el vicerector de Recerca de la Universitat Cheikh Anta Diop (UCAD) de Dakar (Senegal), Saliou Ndiaye i Ben Sikina Toguebaye, respectivament, visiten aquests dies la UdL amb motiu del Projecte de cooperació UdL Compromesa que comparteixen ambdós universitats des de l'any passat. Aquesta iniciativa, impulsada per l'Oficina de Cooperació i Solidaritat de la UdL, dóna suport al Projecte UCAD-Rural per crear una plataforma científica, tecnològica i de desenvolupament a la comunitat senegalesa de Niakhène, la finalitat del qual és potenciar l’autosuficiència alimentària i lluitar contra la pobresa en el medi rural.

En aquest sentit, els representants de la universitat senegalesa, han signat avui un conveni específic amb la UdL per a la posada en marxa de les primeres accions concretes del projecte com ara la formació d'alumnes de la UCAD, el suport en la instal·lació del reg gota a gota i el reforç de la tanca perimetral dels camps de treball de l'UCAD-Rural.

El projecte, liderat per la professora d'ETSEA Paquita Santiveri, se centra fonamentalment en la millora de les tècniques i els mètodes de producció local a través de la formació professional en una agricultura respectuosa amb el medi ambient i una recerca compartida en l’àmbit de la biotecnologia vegetal. El novembre passat un grup de professors de la UdL va visitar la UCAD per conèixer in situ les necessitats de la comunitat.