14 d'octubre de 2005

Descarregar pdf

La UdL triplica el nombre d’alumnes estrangers en 6 anys


La Universitat de Lleida ha vist créixer per tres en els darrers 6 anys el nombre d'estudiants estrangers que hi estudien, segons es desprèn de les dades dels programes de mobilitat. Així, el curs passat van ser 222 estudiants, especialment d'Europa i l Amèrica Llatina, mentre que durant el curs 2003-2004 en van ser 142, i en el 1998-1999 només 84. Això suposa que en sis anys la UdL gairebé ha triplicat el nombre d'alumnes estrangers.

Així mateix, el curs passat 195 estudiants de la Universitat de Lleida van anar a estudiar d altres països, xifra que fa sis anys fou de 154. Per centres, Agrònoms és el que més mobilitat d'estudiants registra, doncs va rebre 61 alumnes estrangers i n'envià 92 d'autòctons. El segueix de lluny la facultat de Lletres i Medicina. A l'altre cantó hi trobem l'escola de Turisme i l'escola Politècnica.

Els països d'origen dels estudiants que escullen passar a la UdL una temporada són d'allò més diversos. La majoria, un 19% procedeixen de Mèxic, seguit de prop pels italians (18%). També hi van haver alumnes de França (8%), Alemanya (6%), Polònia (5%), Finlàndia (5%), els Estats Units (4%), la Gran Bretanya (4%), Bòsnia i Hercegovina (2%) i Romania (2%), entre d'altres. Així mateix, els programes de mobilitat també preveuen alumnes d'altres zones de l'estat (un 9%). Els estudiants de la UdL van optar per anar a vint països diferents, entre els quals destaquen els que escolliren Itàlia (el 20%), Finlàndia (11%) i Mèxic (9%).

Pel que fa al professorat, 27 docents de sis centres de la Universitat de Lleida efectuaren el curs passat estades de curta durada a universitats de set països europeus. En concret, sis anaren a França, cinc a Itàlia, tres a Àustria, tres a Alemanya, tres a Suècia, dos a Finlàndia, dos a Portugal, un a Romania, un al regne Unit i un altre a Holanda.

mobilitat