15 de novembre de 2011

Descarregar pdf
 

Professorat de Medi Ambient i Ciències del Sòl impulsa Spanish Journal of Soil Science
audio
Spanish Journal of Science - Universitat de Lleida (UdL)
Portada de la revista[+] AMPLIAR IMATGE
La revista electrònica Spanish Journal of Soil (SJSS) publica avui el seu primer a la xarxa. Aquesta revista internacional de format electrònic ha estat impulsada per la Societat Espanyola de Ciència de Sòl -que presideix el catedràtic d'Edafologia i Química Agrícola de la UdL, Jaume Porta- en col·laboració amb el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). Universia és l'encarregada de publicar-la, sumant-la així a altres revistes acadèmiques com ara Universia Business Review, Universia Knowledge Wharton o Revista de Historia Iberoamericana, algunes d'elles ja indexades.

La Spanish Journal of Soil, té com a objectiu la difusió de treballs originals, innovadors i d'alta qualitat referits a investigacions de camp i de laboratori -ja siguin bàsics o aplicats- de l'Edafologia o Ciència del Sòl, així com altres estudis interdisciplinaris relacionats amb aquesta disciplina i àrees afins. De periodicitat quadrimestral (novembre-març-juliol), és d'accés obert, sota una llicència Creative Commons, és a dir, no té cap cost per als autors que hi publiquin ni per als lectors que vulguin accedir a la informació.

La revista està dirigida pel la professora del departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl de la UdL, Rosa M Poch, i del seu comitè científic en formen altres especialistes de la UdL, com ara Ildefons Pla-Sentís, així com de la resta de l'Estat, el Regne Unit, Portugal, Canadà, Nova Zelanda i Argentina.

Per celebrar la seua 'sortida' el primer número de la Spanish Journal of Soil s'ha publicat també en paper. Majoritàriament en anglès, però també en espanyol i portuguès, aquesta revista pretén, segons els seus impulsors, recopilar aportacions de científics d'arreu amb la voluntat d'esdevenir un vehicle d'unió i de comunicació entre les comunitats universitàries i els centres d'investigació d'Espanya, Portugal, Amèrica Llatina i el Carib, dedicats a la investigació, l'estudi i la gestió de sols.