16 d'abril de 2010

Descarregar pdf

Lluís Foix, al jurat d'honor de la VI Lliga de Debat Universitari que es farà a la UdL
audio 
Lliga de Debat Universitari a la Universitat de LleidaEl periodista i ex director de La Vanguardia Lluís Foix formarà part del jurat d'honor de la final de la VI edició de la Lliga de Debat Universitari que convoca la Xarxa Vives d'Universitats amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, i que se celebrarà a la Universitat de Lleida del 26 al 30 d'abril. L'actual conseller delegat de La Vanguardia Digital estarà acompanyat pel director de la Casa de les Llengües, Antoni Mir; i el president del Col·legi de Periodistes de Catalunya a la Demarcació de Lleida, Josep Lluís Cadena.
 
La Lliga de Debat és una competició de dialèctica adreçada a l’alumnat de les 20 universitats de Catalunya, País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord i Andorra membres de la Xarxa Vives. Durant quatre dies, diversos equips d'estudiants debaten sobre un tema polèmic i d'actualitat, que enguany serà Si volem la pau, cal estar preparat per a la guerra? La sisena edició de la Lliga constarà d’una fase eliminatòria, que tindrà lloc del 26 al 29 d’abril, i d’una final el 30 d’abril.
La UdL acollirà aquesta competició que se centrarà en la qüestió: Si volem la pau, cal estar preparat per a la guerra?

Entre els membres del jurat de la competició figuren els enginyers Carmel Mòdol i Josep M. Alba, a més de José Joaquín Parra, Assumpta Costafreda, Angelina Escolies i Glòria Peret, del camp de l’ensenyament, i els metges Bonaventura Lladonosa, Ramón Torres i Gabriel Alon. Els caps de jutges seran la metgessa Anna Albó i el periodista Pere Miquel Campos. L’equip de jutges valora, en cada debat, la capacitat de treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció semàntica i formal. Els estudiants participen en equips formats per un màxim de 5 membres, representats per un capità o portaveu, que actua com a intermediari amb l’organització i els jutges. L'equip campió rebrà 2.500 € i el finalista, 1.200. També es reconeixerà al millor orador de la competició, que serà nomenat pel jurat, i el treball del millor equip de la Lliga, que serà escollit pels mateixos participants. En la passada edició, l'equip de la UdL va resultar el guanyador.