16 de desembre de 2009

Descarregar pdf

Una cinquantena d'investigadors de la UdL i l'IRBLleida protesta per la retallada estatal de fons per a I+D
audio
Concentració a la Facultat de Medicina de la UdL
[+] AMPLIAR IMATGEInvestigadors de la UdL i l'IRBLleida s'han concentrat a la Facultat de Medicina
El col·lectiu s'ha concentrat aquest migdia a les portes de la Facultat de Medicina de la UdL en protesta per la retallada en els fons de recerca I+D a la partida que correspon al Ministeri de Ciència i Innovació dins dels Pressupostos Generals de l'Estat. El Govern central preveu reduir aquests fons un 17% al 2010.

Lleida se suma així a la protesta que ha convocat la Federació de Joves Investigadors a nivell de tot l'Estat espanyol. Els científics asseguren que la reducció pressupostària "és un fet malgrat es vulgui maquillar amb l'increment dels crèdits" i afegeixen que "les perspectives pel 2011 són encara més negres".

El col·lectiu critica durament el ministeri dirigit per Cristina Garmendia. "És difícil entendre que un govern que durant anys ha incrementat considerablement els fons per I+D i ha abanderat el paper de la ciència per canviar cap a una economia basada en el coneixement ara renunciï per una quantitat modesta com són 500 milions d'euros, generant una reacció de rebuig no només entre la comunitat científica, sinó a la societat", afirmen.