16 de desembre de 2010

Descarregar pdf

Noves tecnologies i espais per adaptar les biblioteques de la UdL a Bolonya
 
. Cappont inicia la prova pilot amb quioscos d'informació, tablets PC i sales de treball en grup  
audio
Serveis a les biblioteques de la Universitat de Lleida [+] AMPLIAR IMATGEUna estudiant provant el quiosc d'informació
La Universitat de Lleida ha posat en marxa aquest dijous diferents espais i serveis del Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació (CRAI), del Servei de Biblioteca i Documentació, al campus de Cappont. Aquesta experiència pilot, executada amb el suport de l'Àrea de Sistemes d'Informació i Comunicacions de la UdL, respon a la necessitat d'adaptar les biblioteques universitàries a l'Espai Europeu d'Educació Superior i s'implementarà a la resta d'instal·lacions durant el primer trimestre del 2011.

Una de les novetats del CRAI és l'ampliació del servei de tecnopréstec. Fins ara, els usuaris podien demanar a les diferents biblioteques un total de 25 ordinadors portàtils, 31 memòries USB i 6 lectors de llibres digitals. Ara, a més, s'incorporen tablets PC, pantalles panoràmiques i tàctils amb connexió Wifi que es poden utilitzar durant un màxim de tres hores dins del recinte de la biblioteca. Cappont inaugura aquest nou servei amb 5 aparells, mentre la resta de biblioteques universitàries en tindran dos cadascuna.

També s'han instal·lat quioscos d'informació, uns terminals a través dels quals es pot accedir a diversos serveis com el Catàleg de la UdL, el campus virtual o el correu electrònic. Incorporen l'eina Pregunta per fer consultes bibliogràfiques i sol·licituds de tecnopréstec. Ja se n'han instal·lat quatre a Cappont i n'hi haurà dos més a la biblioteca de l'edifici del Rectorat.

Entre les novetats hi ha una sala de treball col·laboratiu amb accés a un escriptori compartit connectat a dos pantalles de gran format per a que els estudiants hi connectin els seus ordinadors portàtils i facin treballs conjuntament
Entre els espais del CRAI que s'han posat en marxa avui a la biblioteca de Cappont hi ha una sala de treball col·laboratiu que ofereix accés a un escriptori compartit connectat a dos pantalles de gran format, pensat perquè els estudiants hi connectin els seus ordinadors portàtils i facin treballs conjuntament, preparin presentacions, comparteixin idees, etc... També s'han habilitat 7 espais de treball individual i un espai audiovisual individual, amb un aparell de televisió de gran format, pensat per escoltar i visualitzar enregistraments sonors i de vídeo disponibles a la biblioteca, així com per sintonitzar canals de TV amb finalitats educatives. Tots aquests equipaments també es posaran en marxa a la resta de biblioteques de la UdL.

Els espais i serveis del CRAI estan adreçats a la comunitat universitària i altres usuaris autoritzats. A l'acte d'inauguració de Cappont han assistit entre altres el rector de la UdL, Joan Viñas; el vicerector d'Infraestructures, Pere Solà; i la responsable del Servei de Biblioteca i Documentació, Loli Manciñeiras.