16 d'octubre de 2013

Descarregar pdf
 

La trobada estatal de biblioteques universitàries aplega prop de 200 experts a la UdL

Worjshop de biblioteques - Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGEEl rector va presidir la inauguració de la trobada
Foto: UdL
baixcorva
Un total de 174 persones que treballen a les biblioteques universitàries d'arreu de l'Estat es reuneixen a partir de demà i fins divendres a la Universitat de Lleida en el XII Workshop de la Xarxa de les Biblioteques Universitàries Espanyoles (REBIUN), que per primer cop té lloc a la UdL.

Rebiun, que des de l'any 2000 celebra anualment una jornada de treball, aplega les biblioteques de 75 universitats: 50 públiques, 24 privades i la del CSIC. A la trobada de Lleida hi seran presents bibliotecaris, personal tècnic i directors de totes elles per debatre sobre les estratègies d'ús de les xarxes socials i les experiències en biblioteques web 2.0 en l'àmbit universitari.

Organitzat pel Servei de Biblioteca i Documentació de la UdL, aquest workshop analitzarà aquestes plataformes no només com una alternativa de comunicació amb els seus usuaris -ja sigui en l'àmbit acadèmic o l'investigador-, sinó com a eines per a la captació de nous usuaris, la seua fidelització i retroalimentació, l’accés a la informació i l’optimització dels recursos de la biblioteca, així com les seues possibilitats de marquèting, visibilitat, posicionament i reputació en línia.

La UdL es va situar al 2009 com la primera universitat pública espanyola en places a les biblioteques, amb 3,39 estudiants per a cada lloc simultani, segons l'informe de la Fundación Conocimiento y Desarrollo (CyD) corresponent a l'any 2008.