17 de juny de 2011

Descarregar pdf

La resolució de conflictes, a debat en el Campus de la Pau de la UdL
audio
Campus per la Pau. Universitat de Lleida [+] AMPLIAR IMATGELa vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació, Astrid Ballesta i el president de Justícia i Pau a Lleida, Rafael Allepuz / FOTO: UdL
 
El paper de les Nacions Unides en la governança mundial i els conflictes entre Israel i Palestina i El Marroc i el Sàhara, són els principals eixos del V Campus per la Pau que té lloc a la Sala de videoconferències del campus de Cappont avui i demà. Aquesta és la segona vegada que Lleida acull aquesta iniciativa, organitzada per l'ONG Justícia i Pau i l'Oficina de Cooperació i Solidaritat de la UdL, i que es va originar fa 5 anys a Girona. L'objectiu d'aquest campus és reflexionar al voltant de la necessitat de diàleg com a alternativa a l'hora de resoldre les principals diferències que es produeixen entre territoris.

Durant dos dies, diversos experts analitzen les causes que impedeixen que els processos de diàleg no hagin tingut èxit. Entre els ponents destaca la presència del president de Justícia i Pau, l'economista Arcadi Oliveres, el professor de Dret Internacional de la UdL, Albert Galinsoga, l'excorresponsal de TV3 al Marroc, Medir Plandolit, així com el politòleg especialista en món àrab, Isaías Barreñada, entre d'altres.