17 de març de 2009

Descarregar pdf

El protagonisme de les dones als mercats locals de l'Àfrica subsahariana centra les III Jornades de Gènere i Desenvolupament Rural

III Jornades de Gènere i Desenvolupament Rural a la Universitat de Lleida
Una trentena de persones d'arreu de l'Estat espanyol participaran en les sessions, que es desenvoluparan els dies 19 i 20 de març a la Sala d'Actes de l'Edifici del Rectorat. Els assistents, provinents de Catalunya. Euskadi, Galícia i Madrid, podran aprendre de l'experiència de ponents de reconegut prestigi internacional. És el cas de Fatou Sarr, antropòloga social i directora del Laboratori de Gènere i Recerca Científica de la Universitat Cheikh Anta Diop de Dakar, o de Gracia Clark, especialista en sistemes econòmics africans, gènere i desenvolupament de la Universitat d'Indiana.

Les III Jornades de Gènere i Desenvolupament Rural: Gènere i Mercats, posaran sobre la taula la incorporació de la perspectiva de gènere per comprendre el funcionament dels mercats locals com a espais de confluència de l'urbà i el rural, i factors claus en qualsevol política de desenvolupament i millora del benestar. A partir d'estudis localitzats en l'Àfrica subsahariana, s'analitzaran els rols de gènere i el protagonisme de les dones.

La iniciativa l'organitzen el Centre de Cooperació per al Desenvolupament Rural de la UdL, el Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones de la Universitat de Lleida i el Grup Interdisciplinar d'Estudis sobre el Desenvolupament i la Multiculturalitat.