17 de setembre de 2008

Descarregar pdf

. RECERCA / Un equip de recerca de la UdL assessorarà en la creació d'un centre d'interpretació de castells a la Segarra. El conveni signat entre la Universitat i l'Ajuntament dels Plans de Sió preveu també la promoció turística del municipi  

Signatura del conveni UdL - Plans de Sió
[+] AMPLIAR IMATGED'esquerra a dreta: Adrià Arquilles, Joan Viñas i Flocel Sabaté
El Grup de recerca consolidat en estudis medievals "Espai, poder i cultura" impulsarà la creació d'un centre d'interpretació de castells de la Segarra, més concretament de l'eix del Sió. El conveni que avui han signat el rector de la UdL, Joan Viñas, i l'alcalde dels Plans de Sió, Adrià Arquilles permetrà que els investigadors de la UdL, dirigits pel professor Flocel Sabaté, validin amb els seues investigacions les rehabilitacions del patrimoni arquitectònic d'aquest municipi, que compta amb una dotzena de castells (Concabella, Les Pallargues, Montcortés, l'Aranyó, Canós etc.) nombroses esglésies, restes islàmiques i molins fortificats, entre d'altres.

L'acord inclou a més, l'estudi de la història dels diferents nuclis de població inclosos en el terme municipal dels Plans de Sió, la posada en valor de tots els seus elements patrimonials, així com el desenvolupament d'estratègies de promoció turística i cultural del patrimoni de la zona, qualificat per Sabaté de "riquíssim i mil·lenari".

Ambdós parts signants han destacat la importància de convenis com aquests per contribuir a divulgar i revaloritzar el patrimoni de les nostres comarques, tot impulsant el desenvolupament del territori.