18 d'abril de 2005

Descarregar pdf

El cirurgià Stanley Goldberg i el filòsof Pere Lluís font seran nomenats Honoris Causa el proper dimecres 20 d'abril


Stanley M. Goldberg, cirurgià nord-americà, i Pere Lluís Font, professor de Filosofia a la Universitat Autònoma de Barcelona seran nomenats doctors Honoris Causa per la UdL dimecres, 20 d abril, a les vuit del vespre en un acte que tindrà lloc a l'Auditori del Centre de Cultures. Apadrinats per Àngel Rodríguez, degà de la Facultat de Medicina, i Manel Lladonosa, catedràtic d Història Contemporània, es convertiran en el quinzè i setzè honoris causa de la Universitat de Lleida.

Goldberg, professor de Cirurgia a la Universitat de Minnesota, va ser l'iniciador de la utilització i la popularització de les modernes sutures mecàniques i de la implantació de l'anus artificial als Estats Units. Creador del Laboratori de Fisiologia ano-rectal, reconegut com un dels més grans del món, és un del cirurgians més prestigiosos en aquest àmbit. Membre de nombroses societats de cirurgia als Estats Units i Europa, és editor de diverses revistes internacionals i autor de més de 300 treballs d'investigació, així com de llibres sobre el càncer colo-rectal i la cirurgia ano-rectal.

Pere Lluís Font, fill de la localitat pallaresa de Pujalt , és professor de Filosofia a la UAB des de la seua fundació, al 1968, i en fou el primer director d'aquest departament, així com vicerector d Estudis. Coodirector de la col·lecció Textos Filosòfics d'Edicions 62, ha publicat treballs d'història de la filosofia moderna, d'història del pensament català i de filosofia de la religió. Fou membre del Consell Assessor de Cultura de la Generalitat i del Consell d Avaluació Científica i Tècnica. Membre numerari de la secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d Estudis Catalans des del 1990, fou professor de l'extensió de la Facultat de Lletres de la UAB a Lleida i també ha estat vinculat a la secció de Filosofia de l'Institut d Estudis Ilerdencs.