18 de febrer de 2013

Descarregar pdf
 

El Campus Iberus i l'Obra Social 'la Caixa' potenciaran el sector agroalimentari de la Vall de l'Ebre

Campus iberus / Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGED'esquerra a dreta: Màrius Rubiralta, Raúl Marqueta, Manuel López, Marta Ràfols i Felipe Petriz / FOTO: UNIZAR
baixcorva
El president del comitè executiu del Campus d'Excel·lència Internacional (CEI) de la Vall de l'Ebre, Campus Iberus i rector de la Universitat de Saragossa (Unizar), Manuel López Pérez, i el director territorial de "la Caixa" a Navarra , Aragó i la Rioja, Raúl Marqueta, han presentat aquest matí al Paranimf de la Universitat de Saragossa un acord de col·laboració dirigit a promoure i facilitar polítiques de creixement econòmic, tant a mitjà com a llarg termini, en l'entorn del Campus Iberus.

Aquest acord dedicarà especial atenció al sector agroalimentari i nutricional de la Vall de l'Ebre, tot cercant l'estratègia més adequada per donar suport i reforçar la competitivitat i sostenibilitat d'aquest sector estratègic que abasta un àmbit d'influència de quatre comunitats autònomes: Aragó, Navarra, la Rioja i Catalunya.

El Campus Iberus, coordinat per la Universitat de Saragossa, en col·laboració amb la Universitat Pública de Navarra i les Universitats de Lleida i la Rioja, juntament amb una agregació de diverses institucions, instituts de recerca i associacions, a més d'altres actors promotors com ara Codorniu, Denominació d'Origen Rioja, Guissona o Vall Companys, té entre els seus objectius el desenvolupament d'accions relacionades amb el "triangle del coneixement" (educació, investigació, innovació) i, especialment, d'aquelles que promoguin el creixement econòmic regional en els sectors prioritzats pel CEI lberus.

A la signatura d'aquest acord a Saragossa han assistit també els rectors de la Universitat de la Rioja, José Arnáez Vadillo, de la Universitat Pública de Navarra, Julio Lafuente López, el vicerector de Política Científica i Tecnològica de la Universitat de Lleida, Albert Sorribas. Així mateix, han intervingut Felipe Pétriz, president del Consorci Campus Iberus, Marta Ràfols, responsable d'Universitats de la Fundació "la Caixa", i Màrius Rubiralta, director del projecte "Campus Universitaris i Creixement Econòmic".

Gràcies a aquest acord, l'Obra Social "la Caixa" es compromet a col·laborar en les activitats desenvolupades pel CEI lberus amb una aportació econòmica de 30.000 € fins al 30 de juny d'aquest any, amb possibilitat de continuar aquesta col·laboració en el temps, segons els resultats. Així mateix, posa a disposició d'Iberus un equip de suport i seguiment dirigit per Marius Rubiralta (exsecretari d'Estat d'Universitats i responsable de la creació del programa de Campus d'Excel·lència).

Els eixos bàsics del Campus Iberus són l'energia sostenible, la tecnologia al servei de la salut humana, l'alimentació i la nutrició i la conservació del patrimoni cultural per avançar cap a l'excel·lència docent i científica, incrementar la transferència de resultats d'investigació, potenciar la internacionalització i aconseguir un model social integral.

Programa pilot
Amb la signatura d'aquest acord, el Campus Iberus entra a formar part del programa pilot "Campus universitaris i creixement econòmic" impulsat per l'Obra Social "la Caixa", el qual vol donar confiança a la societat que hi ha sortides a l'actual crisi socioeconòmica si universitats, empreses i administració treballen conjuntament en el marc dels principis i bones pràctiques de la societat del coneixement.

L'objectiu d'aquest programa és, segons els seus promotors, posar en valor el paper de les universitats, els centres de recerca, els centres tecnològics i de les estructures de transferència i innovació en el desenvolupament econòmic d'Espanya, reactivant els projectes públics i privats posats en marxa pels promotors de l'agregació estratègica del Campus Iberus, en el marc del programa Campus d'Excel·lència Internacional desenvolupat pel Ministeri d'Educació del Govern d'Espanya durant el període 2008-2011.

A més del CEI "Campus Iberus. Campus d'Excel·lència Internacional de la Vall de l'Ebre", formen part del Programa Pilot "Campus Universitaris i Creixement Econòmic" els tres CEIS següents: "Campus Euromediterrani del Turisme i l'Aigua", CEI "Andalusia Tech", i "CEI Canàries. Campus Atlàntic Tricontinental" amb un total de 10 universitats implicades i 35 actors públics i privats.


TEXT: Gabinet d'Imatge i Comunicació de la Universitat de Saragossa