18 de setembre de 2006

Descarregar pdf

L'obra de les primeres fotògrafes catalanes, al Campus de Cappont


Exposició Fotògrafes pioneres a CatalunyaEl Centre de Cultures Transfronterer del Campus de Cappont acull des d’avui, i fins el proper 29 de setembre, l’exposició “Fotògrafes pioneres a Catalunya. Genealogia d'un segle de fotografia", de l'Institut Català de les Dones.

Aquesta mostra rescata l'obra de les primeres generacions de fotògrafes a Catalunya i exposa, per primera vegada, les obres inèdites de 12 dones, realitzades des de mitjans del segle XIX fins al principi de la dècada dels setanta del segle XX. Així es recullen instantànies d’Anaïs Napoleón, Dolores Gil de Pardo, Carme Gotarde Camps, Maria Serradell Sureda, Madroñita Andreu, Montserrat Vidal i Barraquer, Carme García de Ferrando, Rosa Szücs de Truñó, Roser Oromí Dalmau, Roser Martínez Rochina, Montserrat Sagarra i Joana Biarnés.

Les fotografies exposades i la reconstrucció de les biografies de les autores permeten recuperar el treball de les dones que es van dedicar de forma sistemàtica a la fotografia abans de la coneguda generació contemporània de fotògrafes professionals catalanes, que es van iniciar en aquest camp els anys seixanta. La fotògrafa Colita i la historiadora Mary Nash han estat les artífexs d'aquesta tasca de recuperació històrica que es pot veure en aquesta exposició.


Exposició


fletxa-grisMés informació:

Oficina de Premsa/Novetats2006/Exposició "Fotògrafes pioneres a Catalunya"
Generalitat de Catalunya: Fotògrafes pioneres a Catalunya
Calendari 2006 Fotògrafes pioneres a Catalunya