19 de febrer de 2010

Descarregar pdf

El departament de Matemàtica escollirà la nova direcció electrònicament
 
. Avui s'han lliurat les credencials als votants 
audio
El departament de Matemàtica escollirà la nova direcció electrònicament. Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGE Lliurament de la credencial al candidat a director de Matemàtica, Josep Maria Miret
 De les deu del matí del proper dimarts, 23 de febrer, fins a les dos del migdia de dijous 25, els 37 membres del consell de Departament de Matemàtica podran votar des de qualsevol ordinador la nova direcció del seu departament. Es tracta de la primera prova pilot de votació electrònica que es fa a la Universitat de Lleida i que suposa un pas més en el procés d'implantació, a totes les universitats públiques catalanes, de la universitat electrònica, que ha de permetre realitzar processos interns mitjançant les noves tecnologies.

Els membres del consell de departament de Matemàtica, professorat, estudiantat i personal d'administració i serveis, han rebut avui a mans de la secretària general de la UdL, Ana Romero, la credencial de vot. A l'espera que en un futur proper altres votacions ja puguin fer-se amb la targeta intel·ligent de la UdL, en aquest cas concret s'ha facilitat als voltants el login i el password que els permetrà exercir el seu dret a vot.

Romero ha destacat que aquest departament és idoni per a realitzar la prova pilot, no només pel nombre de persones que l'integren, sinó perquè els seus investigadors estan treballant en la plataforma comuna de votació electrònica que han d'implantar les universitats públiques catalanes aquest 2010.
 
Es tracta de la primera prova pilot a la UdL de votació electrònica i que suposa un pas més en el procés d'implantació, a totes les universitats públiques catalanes, de la universitat electrònica
El vot es pot fer efectiu des de qualsevol ordinador, ja sigui d'entorn windows, linux o mac. Els electors tindran la possibilitat de votar per l'únic candidat a ocupar la direcció del departament, Josep Maria Miret, o de fer-ho en blanc, però no d'esmenar el vot. Un rebut electrònic assegurarà que s'ha votat i amb ell es podrà comprovar si el vot s'ha tingut en compte en l'escrutini. Els resultats de l'elecció es penjaran a la web el mateix 25 de febrer.

A més del fet de poder consultar via web, les instruccions del procés de votació electrònica, tècnics de l'Àrea de Sistemes i Comunicacions de la UdL i del departament de Matemàtica respondran telefònicament els dubtes o problemes que puguin generar-se en la votació.

Dilluns vinent, a les 12.00h, al Rectorat, es constituirà la mesa electoral electrònica, formada per cinc persones. A més dels membres de la mesa estan convocats els tècnics per tal de crear l’elecció, fragmentar la clau de votació i constituir l'urna electrònica.