2 de juny de 2008

Descarregar pdf

. SEGELL / La UdL acull la presentació d'un segell dedicat al prestigiós científic lleidatà Joan Oró. Correus n'ha posat en circulació un milió d'exemplars

[+] AMPLIAR. Segell Joan Oró El segell de Joan Oró té un valor facial de 0'31 euros, corresponent a la tarifa de franqueig de les cartes nacionals de fins a 20 grams de pes. La imatge del bioquímic ha estat impresa amb la tècnica de la calcografia, sobre paper estucat, engomat i fosforescent. El Saló Víctor Siurana, a l'edifici del Rectorat, ha estat l'escenari triat per la companyia postal pública per presentar una sèrie filatèlica sota la temàtica de Personatges que també inclou tres dones escriptores: Maria de Lejárraga, Carmen Martín Gaite i Zenobia Camprubí. L'acte ha comptat amb la presència de Jaume Barrull (vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL), Manuel Rey (director territorial de Correus a Catalunya), José Ángel Flores (subdelegat del Govern central a Lleida), Àngel Ros (alcalde de Lleida) i Josep Manuel Serrano (secretari del Club Filatèlic de Lleida).

Cal recordar que Joan Oró i Florensa va ser investit doctor honoris causa per la UdL al 1999, cinc anys abans de la seva mort. Va ser apadrinat per Joan Estany (catedràtic de Producció Animal de l'ETSEA).