2 de novembre de 2009

Descarregar pdf

Enric Duran explicarà a la UdL per què no va tornar prop de mig milió d'euros als bancs
 
. L'activista social participarà al 6è Cicle de Cinema i Drets Humans, que tractarà temes com la crisi financera i el canvi climàtic 
audio
6è Cicle de Cinema i Drets Humans. Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGE D'esquerra a dreta: J.M. Baiget (CCOO), Jaume Barrull (UdL), Marta Bisbal (coordinadora del cicle) i Francesc Pla (Coordinadora d'ONGD)
L'acció de desobediència civil del jove català Enric Duran, qui va obtenir préstecs de 39 entitats bancàries per un total de 492.000 euros i va anunciar que no els tornaria, serà un dels elements de reflexió del Cicle de Cinema i Drets Humans que organitza la Universitat de Lleida amb la col·laboració de la Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida, Comissions Obreres, Amnistia Internacional, l'Ateneu Popular de Ponent i la Paeria. La sisena edició, que se celebrarà entre els dies 6 i el 21 de novembre, inclou sis documentals. Les projeccions, acompanyades sempre d'un col·loqui amb ponents, es realitzaran els divendres i dissabtes a partir de les 19.00h a la Facultat de Dret i Economia, al campus de Cappont.
 
Enric Duran visitarà la UdL el dia 20 de novembre, coincidint amb la projecció de Dinero es deuda, de Paul Grignon, que descriu la mecànica de creació de diners per part dels bancs. El 6è Cicle Cinema i Drets Humans també tractarà la qüestió del canvi climàtic a partir de la projecció del documental Out of Balance, de Tom Jackson, que aborda la campanya de desinformació de la petroliera ExxonMobil per negar el canvi climàtic. El cicle, que és gratuït i obert a tothom, també reflexionarà sobre altres temàtiques com els drets sexuals i reproductius o el dret a l'educació.
 
La sisena edició inclou sis documentals i dues exposicions. Les projeccions aniran acompanyades sempre d'un col·loqui amb ponents
El programa es complementa amb dos exposicions. La salut, un dret universal?, que es podrà veure fins el proper 30 de novembre a l'edifici Polivalent del campus de Cappont, s'emmarca en una campanya de sensibilització de Farmacèutics Mundi i Medicus Mundi Catalunya. Congo, perill de riqueses, que acull l'Ateneu Popular de Ponent dins el dia 27, tracta un conflicte que ja ha causat prop de 4 milions de morts en un dels països més rics en recursos minerals.

El Cicle de Cinema i Drets Humans compta amb el patrocini del Grup Segre i la coordinació de continguts per part de l'associació de periodisme Fora de quadre.