20 de maig de 2013

Descarregar pdf
 
 
La UdL rebutja la Llei orgànica de millora de la qualitat educativa

COMUNICAT DEL RECTORAT:

Rectorat de la Universitat de Lleida / UdL
baixcorva
"La Universitat de Lleida (UdL) vol manifestar públicament el seu rebuig a la Llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE, en les seues sigles en castellà) presentada pel ministre d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert.
 
Entenem que aquesta, a més de contradir obertament l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, constitueix un atac directe a la immersió lingüística al sistema educatiu català que tant ha contribuït, durant anys, a que la ciutadania de Catalunya aprengui i conegui tant el català com el castellà, evitant així la fractura social que representaria la consolidació de dos comunitats lingüístiques diferenciades, amb un model d'èxit abastament reconegut internacionalment per experts i institucions d'arreu del món. Des d'aquest punt de vista, la llei només contribuirà a generar un problema de cohesió social allí on no ha existit mai.
 
La UdL entén que aquesta Llei no respon a uns objectius reals de millora de la qualitat educativa a Catalunya, sinó només a uns criteris polítics i ideològics que, més enllà de les respectables opcions de cadascú, no es corresponen tampoc a la voluntat de la gran majoria de la societat catalana.
 
En aquesta mateixa línia, la UdL dóna suport a totes aquelles respostes de la comunitat educativa i de la pròpia societat catalana que, dins dels paràmetres de la llibertat d'expressió i de la legalitat democràtica, mostrin el seu rebuig a la llei".


 
Més informació

NOTÍCIES RELACIONADES

noticia 5 de desembre de 2012
La UdL rebutja l'esborrany de llei orgànica de millora de la qualitat educativa