21 de desembre de 2011

Descarregar pdf
 

Llum verda al primer informe de gestió de Roberto Fernández
 
. Els sis mesos i escaig de mandat han estat avalats per 95 vots a favor i 50 en blanc  

audio
Un moment de la votació
[+] AMPLIAR IMATGEUn moment de la votació
FOTO: UdL
baixcorva
Més del 65% del Claustre de la Universitat de Lleida (UdL) ha donat avui el vist-i-plau a la gestió del rector Roberto Fernández, que va prendre possessió del seu càrrec el passat 25 de maig. L'informe de govern, el primer de Fernández i el seu equip, ha estat aprovat per 95 vots a favor i 50 en blanc, aquests últims provinents majoritàriament dels representants de l'estudiantat i del personal d'administració i serveis funcionaris.
 
El rector ha començat el seu informe reivindicant la continuïtat i la unitat institucional que, al seu parer, ha de presidir la vida universitària perquè "ara i sempre, però especialment en aquests temps tan difícils, ens farà forts". És per això que ha reiterat als membres de l'altra candidatura que optava al rectorat, que la ma del seu equip està oberta a tothom amb l'objectiu d'aconseguir les millors idees per al millor govern de UdL. "A la UdL no hi ha d'haver govern ni oposició sinó la cerca col·lectiva de les millors propostes per caminar per la ruta de l'excel·lència".
 
Quant als eixos fonamentals de la política del nou rectorat, Fernández n'ha destacat quatre: garantir l'estabilitat institucional i la màxima unitat i cohesió interna; iniciar el debat i reformar d'alguns dels temes centrals de la vida universitària, com ara el Document de Política de Professorat, el desplegament de nous graus i màsters o l'estructura de la UdL -sobretot de l'Àrea de Rectorat; intensificar el lligam de la Universitat amb les institucions i la societat de Lleida "tal i com reflecteix el nostre paper a Globalleida o al Parc Científic"; aixi com aconseguir, malgrat l'austeritat, que la retallada pressupostària no suposi paralitzar l'activitat docent, ni recerca ni de gestió.
 
En aquest sentit, el rector ha informat que tot i que no es coneix oficialment l'abast de la propera retallada en universitats aquesta estaria per sota de la mitjana que s'aplicarà al conjunt de la Generalitat. És per això que ha defensat el pressupost "continuista i prudent" aprovat ahir pel Consell de Govern. "No ens tornarem bojos amb les mesures d'austeritat però no traspassarem la línia roja que pugui perjudicar irreversiblement la casa".
 
Pel que fa a novetats, s'ha anunciat l'inici de l'elaboració del Pla Estratègic de la UdL 2020 i d'un Pla d'Internacionalització de la mà del Consell Social, la creació d'una Oficina verda, l'organització d'unes Jornades de recerca UdL, així com d'unes sessions informatives pels diferents centres del Campus Iberus. També es preveuen canvis en el model del Servei de Biblioteca i Documentació, la Fundació de la UdL, i la potenciació de l'Associació d'Antic Alumnes, la Universitat d'Estiu i les càtedres universitat-empresa.