21 de gener de 2009

Descarregar pdf

Ignacio Ramonet, qui fou durant 18 anys director de Le Monde Diplomatique , ha visitat el Centre d'Informació i Documentació per al Desenvolupament de la UdL. Ens diu que un altre món és imprescindible

Ignacio Ramonet, al CIDD de la UdL
[+] AMPLIAR IMATGEIgnacio Ramonet amb la directora del Centre de Cooperació Internacional de la UdL, Núria Camps
Actualment professor de Teoria de la Comunicació a la Universitat de Denis Diderot de París, Ignacio Ramonet és especialista en geopolítica i estratègia internacional. Autor de títols com ara La golosina visual, La tiranía de la comunicación, Un mundo sin rumbo o Guerras del siglo XXI, ja va ser a la Universitat de Lleida l'any 2005, quan va apadrinar les promocions de titulats de la Facultat de Lletres.

Avui ens diu que un altre món no només és possible, és imprescindible. Admirat per uns i criticat per uns altres pel seu compromís, aquest periodista és cofundador d' ATTAC i de Media Watch Global i va ser, a més, un dels promotors del Fòrum Social Mundial de Porto Alegre.

En la seua visita al Centre d'Informació i Documentació per al Desenvolupament (CIDD), Ramonet ha mostrat un gran interès per les col·leccions que edita el Centre de Cooperació Internacional (CCI) de la UdL: Sud&Nord i els quaderns "Al voltant de...".

El CIDD, creat al 1999, és un centre de recursos especialitzat en temes relacionats amb la cooperació per al desenvolpament i la solidaritat com ara el desenvolupament humà, els drets humans, la immigració, el medi ambient i la sostenibilitat, el comerç just, etc.