21 de juliol de 2006

Descarregar pdf

La Universitat d’Estiu tanca portes amb un 47% més d’alumnes

Els cursos de la Universitat d’Estiu de la UdL han finalitzat avui amb un total de 478 matriculats, 152 més que en l’edició anterior, la qual cosa significa un augment d’alumnat del 47%.

El rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas, que ha valorat molt positivament aquestes dades, ha destacat, pel que fa a aquest augment de matrícula, que “un dels factors més determinants és la bona selecció de l’oferta formativa, ja que una selecció encertada comporta una millor oferta i, per tant, significa que s’han detectat correctament les necessitats de formació dels demandants”.

Així, mentre que l’any anterior es van suspendre 12 cursos dels 28 ofertats –és a dir, un 42,8 per cent–, enguany se n’han suspès 9 de 31 –un 29%. A més a més, 14 cursos han tingut un ple absolut de places.

Tal com va recordar en el seu dia el vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària, Jaume Barrull, “no es tracta tant de mirar les dades de manera quantitativa, sinó que cal fer-ho més qualitativament, alhora que és necessari fer esment del fet que la universitat té l’obligació d’oferir un ventall ampli de cursos perquè la gent pugui escollir entre aquesta diversitat de possibilitats i perquè, finalment, els demandants decideixin”.

Els cursos en què hi ha hagut més matriculats han estat els dos realitzats a Tremp –Origen de les croades, i El Pirineu, la mirada dels altres–, sis de la Seu d’Urgell –Educació Emocional; Disseny de jardins; Correu electrònic, fòrums, pàgines web: les TIC en la didàctica de les llengües; Elaboració de presentacions multimèdia d’èxit, aplicacions i tècniques; Conèixer el nou pla general de comptabilitat, i Mediació intercultural en l’àmbit educatiu i sanitari– i sis de Lleida –Excel per a la gestió financera de l’empresa, Introducció als SIG (Sistemes d’Informació Geogràfica) de programari lliure, Construcció d’aplicacions de programari lliure en J2EE, Les webquest: un recurs per aprendre a través d’Internet, Avaluació de la qualitat de vida i El programari lliure: un nou model d’informàtica.

En aquest sentit, Viñas ha manifestat que “aquesta és una mostra de la bona acollida dels cursos que s’han impartit per primera vegada a Lleida i de la ferma tradició de la Universitat d’Estiu a la Seu d’Urgell”.


Universitat d'Estiu

 

fletxa-gris Notícies relacionades

7 de juliol de 2006     Èxit de matrícula a la Universitat d'Estiu 2006
12 de juny de 2006    Prop de 300 inscrits a la Universitat d’Estiu
31 de maig de 2006   La Universitat d'Estiu arriba a 125 inscripcions en el novè dia de matrícula