21 de juny de 2011
Descarregar pdfTres alumnes de la UdL elaboren un nou producte làctic a base de quefir, mel i llavors garrapinyades
 El projecte Kiff ha guanyat el tercer premi dels ÉcoTrophélia 2011
         El projecte Kiff ha guanyat el tercer premi dels ÉcoTrophélia 2011     
Tres alumnes de la                   UdL, Laura Rubió, Aida Serra i Alba Barbero                   (estudiants del Màster en Innovació en Sistemes de                   Producció Agroalimentària i de la Llicenciatura en                   Ciència i Tecnologia dels Aliments) i un estudiant de                   Psicologia de la Universitat Oberta de Catalunya,                   Xavier Gallart; han dissenyat un nou producte làctic                   ric en fibra a base de quefir, mel i llavors                   garrapinyades de lli, sèsam, carabassa i gira-sol.                   Sota el nom Kiff, els estudiants que han dut a terme                   aquest projecte pretenen combinar textures i aromes                   diferents, tot barrejant els sabors tradicionals amb                   l'aspecte funcional i saludable de l'aliment. Amb el                   procés de fermentació que s'aplica al producte, es                   potencien els seus beneficis per a la salut, a través                   de les accions probiòtiques i prebiòtiques. 
El respecte al medi també ha estat un dels punts que s'han tingut en compte en el desenvolupament del producte, duent a terme un procés tecnològic de residus zero. El seu envàs és de plàstic sostenible fabricat a través de fonts alternatives al petroli com són l'etanol de canya de sucre o el midó de patata.
    
        
El producte, que es presenta sota l'eslògan Kiff:                     Un beso de kéfir, ha guanyat el tercer premi de                   l'edició 2011 d'ÉcoTrophélia, celebrada recentment a                   València. Aquests guardons, dirigits a l'estudiantat                   universitari, valoren el caràcter innovador dels                   aliments que es presenten a la vegada que també                   incideixen en els aspectes mediambientals del seu                   procés d'elaboració. Els premis estan promoguts per la                   Federació Espanyola d'Indústries de l'Alimentació amb                   la col·laboració del Ministeri de Ciència i Innovació                   i el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí.
El respecte al medi també ha estat un dels punts que s'han tingut en compte en el desenvolupament del producte, duent a terme un procés tecnològic de residus zero. El seu envàs és de plàstic sostenible fabricat a través de fonts alternatives al petroli com són l'etanol de canya de sucre o el midó de patata.
| Aquests guardons, dirigits a l'estudiantat universitari, valoren el caràcter innovador dels aliments que es presenten a la vegada que també incideixen en els aspectes mediambientals del seu procés d'elaboració | 




![[+] AMPLIAR IMATGE [+] AMPLIAR IMATGE](/export/sites/universitat-lleida/ca/serveis/oficina/.galleries/images/imatges-premsa/ampliar2.png)



