21 de novembre de 2008

Descarregar pdf

. Una revisió del text llatí de Petroni, El festín de Trispudientillo, i un compendi de literatura grega són dos de les publicacions protagonitzades pels professors de la UdL, Matías López i Josep Antoni Clua


Portada de El festín de Trispudientillo. Petronio Quant al "Festín de Trispudientillo" (o Cena Trimalcionis) del Satiricón de Petroni, Matías López (professor de Filologia Llatina) ha estat l'encarregat de la revisió del text llatí, les notes (gairebé vuit-centes) i l'epíleg final, així com de la traducció, on hi ha col·laborat també Marta Sampietro. No es coneix cap altre "Festín de Trispudientillo" en castellà que s'hagi publicat separat de la resta de la novel·la del Satiricó amb una anotació tant abundosa i diversa. Aquesta obra, publicada per Promociones y Publicaciones Universitarias, és una edició crítica basada en les de Díaz i Müller, principalment.


Portada de La literatura griega y su tradiciónPer la seua part, Josep Antoni Clua (professor de Filologia Grega) ha publicat un extens treball sobre els Idil·lis VI i VII de Teòcrit, en l'obra La literatura griega y su tradición, on hi participen també professors de les universitats Complutense i Autónoma de Madrid, Extremadura, Barcelona, la UNED i la Universitat de Zuric. Cada capítol de l'obra, publicada per Akal Ediciones, consta d'una introducció als autors més importants de la literatura grega, una anàlisi d'una obra triada de cadascun d'ells i un estudi sobre la seua recepció en la literatura moderna.