22 de març de 2012

Descarregar pdf
 

La UdL lidera un projecte de cooperació internacional a Moçambic promogut per la Xarxa Vives
audio
Enfortir les capacitats en docència, recerca i institucionals de les universitats públiques de Moçambic, és l'objectiu del projecte de cooperació internacional que impulsa la Xarxa Vives d'Universitats (XVU) i que finança l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament amb uns 130.000 euros.

El programa, coordinat per Joan Viñas, catedràtic de cirurgia de la UdL i vicepresident primer de la XVU, amb una llarga experiència de cooperació en aquest país africà, s'ha iniciat amb la visita dels representants moçambiquesos a les universitats de la Xarxa participants (UdL, UdG, URV, UPC, UAB, UB, UVic, Universitat de València, Jaume I de Castelló, Ramon Llull) amb l'objectiu de concretar l'àrea on cooperarà cadascuna. Pel que fa a la Universitat de Lleida, els representants de la Universitat de Zambeze, s'han mostrat interessats en rebre suport docent i investigador en els àmbits de ciències de la salut i la producció animal. 

Es preveu ampliar aquest projecte de cooperació internacional interuniversitari de la XVU amb universitats d'un altre país africà per optar a finançament europeu en el marc del programa Edulink, destinat a cooperació en educació superior. 

 
Cooperació internacional de la Universitat de Lleida a Moçambic
[+] AMPLIAR IMATGE Els representants de la Universitat de Zambeze amb els de la Xarxa Vives i la UdL / FOTO: UdL
baixcorva