22 d'octubre de 2012

Descarregar pdf
 

Beethoven, Grieg, Stravinsky obren la XX Temporada musical de la UdL
audio
Brightduo a la temporada musical de la Universitat de Lleida / UdL
[+] AMPLIAR IMATGEBrightDuo / 
baixcorva
Fatima Alieva, al piano, i Nikolay Shugaev, al violoncel, són els integrants del Brightduo. Aquests joves intèrprets, finalistes del XXII Concurs Internacional Papers de Música de Capellades, són els encarregats d'obrir la XX Temporada musical de la UdL que finalitzarà el proper mes de maig. El programa d'aquest primer concert, amb entrada gratuïta, inclou dos sonates de Ludwig Van Beethoven, la Suite italiana per a violoncel i piano d'Igor Stravinsky, així com les variacions sobre una cançó folklòrica eslovaca de Bohuslav Martinu. Tindrà lloc a la Sala d'actes del Rectorat a les set del vespre.

Formats al Conservatori de Moscú, aquesta parella de músics va constituir-se en duo l'any 2010 per participar en la primera competició musical a nivell de tot l'Estat rus, de la qual en van resultar finalistes. Després, ser els guanyadors del prestigiós Concurs Internacional de Música de Cambra Città di Pinerolo. Ambdós tenen una reeixida carrera com a solistes, havent aconseguit diversos guardons individuals en concursos internacionals.

Per altra part, la Temporada musical de la UdL inicia també aquesta setmana les sessions de l'Òpera Oberta. Serà dijous, a les set de la tarda, a la Sala d'actes del Rectorat, amb la retransmissió en diferit des del Liceu de l'òpera Lohengrin de Richard Wagner.