23 de febrer de 2009

Descarregar pdf

El so de la guitarra clàssica, protagonista aquest dimecres al Saló Víctor Siurana amb el músic i compositor Joan Carles Martínez

El guitarrista Joan Carles Martínez, a la UdL
[+] AMPLIAR IMATGEJoan Carles Martínez és un virtuós de la guitarra clàssica
El guitarrista oferirà peces de Julián Arcas (El delirio fantasia per a guitarra), Manuel de Falla (Hommage pour le tobeau de Claude) i Frederic Monpou (Suite Compostelana) en un concert que tindrà lloc aquest dimecres, 25 de febrer, al Saló Víctor Siurana de l'edifici del Rectorat a partir de les 19.30h. Nord-Sud reflecteix l'evolució de l'escriptura per a guitarra espanyola del segle XIX fins a finals del XX. També respon a un programa dedicat als compositors que van recollir l'essència de la guitarra moderna a Andalusia i la influència que va exercir aquest instrument en l'escriptura dels compositors catalans. L'actuació s'emmarca en la XV Temporada Musical de la UdL.

Becat pel Ministeri de Cultura, Joan Carles Martínez va cursar el grau superior de guitarra amb el mestre José Tomàs, obtenint Menció Honorifica al finalitzar la carrera. Després va realitzat els estudis de contrapunt, fuga i composició amb Benet Casablancas, Miquel Roger i Josep Soler. Actualment desenvolupa una important tasca pedagògica com a professor de guitarra en el Conservatori Professional de Música Isaac Albéniz de Girona.